Llívia activarà un pla de sanejament econòmic | Avui Cerdanya

Llívia activarà un pla de sanejament econòmic

  • Compartir:

L’Ajuntament de Llívia va fer públic, el passat divendres, 4 d’agost, que es veu abocat a activar un pla de sanejament econòmic. Aquesta és una mesura econòmica que cal aplicar quan els ajuntaments incompleixen els indicadors de solvència. Aquest pla ha de ser a tres anys, com a màxim. Aquest procés no alterarà la contractació d’una auditoria de comptes municipals, un contracte que ja ha sortit a licitació, segons informen des de l'Ajuntament de Llívia.

L’estat econòmic de la casa de la vila era un dels punts de l’ordre del dia de la reunió veïnal, convocada per l’ajuntament a la sala de teatre del poliesportiu. El local va quedar petit per encabir l’assistència de més de 170 veïns i veïnes. Els altres punts de la convocatòria eren els banys de Sant Guillem, la Fundació CEDC i el radar. La reunió va ser presidida per l’alcalde de Llívia, Albert Cruïlles, i la majoria dels regidors de l’equip de govern. Entre el públic també hi van assistir els regidors a l’oposició.

 

Banys de Sant Guillem, tancament el 12 de setembre


L’alcalde de Llívia va presentar un breu informe dels banys de Sant Guillem, per explicar que el cost d’inversió de la instal·lació ha estat de 836.000 euros. I que les despeses d’aquests primers sis mesos, entre personal contractat i l’electricitat emprada superen els 161.000 euros. En aquest període s’han ingressat 14.805 euros. Cruïlles va indicar que l’ajuntament ha decidit tancar els banys el pròxim 12 de setembre, de forma temporal, mentre es busca una solució per a la viabilitat econòmica de l'equipament.

 

Radar, negociacions


Cruïlles va detallar els diners recaptats per les multes del radar i el resultat final dels diners que han anat a les arques municipals, però va recordar que hi ha “10.000 multes no tramitades per part del servei del Consorci de Recaptació Ripollès-Cerdanya, qui tenia concedit el servei de recaptació de les sancions, ja que no hi havia l’autorització del Servei Català de Trànsit”. En tot cas, “com que s’ha rescindit el servei, l’empresa del radar reclama 2,5 milions d’euros per l’incompliment de contracte”, va explicar Cruïlles que va afegir que “s’està negociant” per arribar a un acord.

 

Fundació CEDC, continuïtat o dissolució


Finalment, es va fer pública la situació actual de la Fundació Privada Centre d’Emprenedoria I Desenvolupament Col·laboratiu, creada en el 2019 i registrada en el 2020, una entitat que té, entre els seus objectius, impulsar el desenvolupament empresarial de Llívia. Cruïlles va voler destacar que el cost econòmic que ha suposat la Fundació per a l'Ajuntament és de 139.700 euros, amb resultat nul. En l’actualitat s’està buscant i posant al dia els patrons i càrrecs actuals de la Fundació per resoldre el deute existent amb l’Agència Tributària i la Seguretat Social. L’Ajuntament de Llívia valorarà, a partir d’aquí, la idoneïtat de la seva continuïtat o dissolució.

Informació i fotografia autoria de l'Ajuntament de Llívia. Ampliació i tots els detalls en aquest enllaç.

Si us ha agradat llegir Llívia activarà un pla de sanejament econòmic també us pot interessar la lectura de Llívia fa neteja al canal d'Angostrina.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal