La iniciativa ha estat financiada tant per la Diputació de Lleida com per la Diputació de Girona i coordinada des del Consell Comarcal de la Cerdanya en col·laboració amb el Consell Esportiu de la Cerdanya
Finalitza un nou curs de “L’Escola Balla”, un projecte que s’ha desenvolupat al llarg de tot el curs 2022-2023 a les escoles de la Cerdanya. Es tracta d'una iniciativa que obre les portes a la integració del grup escolar i els ofereix el coneixement d'unes tradicions locals i de la música que hi va relacionada. "Conèixer és respectar, conservar i estimar", assenyalen des del Consell Comarcal de la Cerdanya.
Durant el primer semestre es va ballar a les escoles de Montellà, Martinet, Prullans, Prats, Lles i l'Escola Alfons I de Puigcerdà gràcies al suport econòmic de l'Institut d'Estudis llerdencs de la Diputació de Lleida. En canvi, ja al segon i tercer semestre, van ser les escoles de Bellver de Cerdanya, Alp, Bolvir, Ger, Llívia i Llums del Nord de Puigcerdà les que van gaudir del projecte cultural a partir de la subvenció de la Diputació de Girona.
D'altra banda, "L'Escola Balla" ha estat coordinat des del Consell Comarcal de la Cerdanya en col·laboració amb el Consell Esportiu de la Cerdanya. Aquest projecte es tradueix en "més de 250 hores lectives repartides entre totes les escoles i la participació de més de 800 nens i nenes de tota la comarca". Els tallers han estat "impartits per la professora de dansa Sílvia Cassu i s’han adaptat a les característiques de cada escola".
"L'Escola Balla" és un taller que "sempre ha estat ben acollit per les escoles de la Cerdanya, perquè no és una activitat extraescolar, sinó tot el contrari, és una activitat que es realitza en l’horari lectiu com un complement formatiu en el qual els nens i les nenes coneixen l’art d’expressar-se a través del moviment, descobreixen i prenen consciència de cadascuna de les parts del seu cos i a utilitzar l’espai com a mitjà de creació i de comunicació"
A més a més, des del Consell Comarcal de la Cerdanya expliquen que els més petits "aprenen a escoltar la música i a identificar la seva pulsació per tal de poder-hi associar un moviment". D’altra banda, a través del programa, "coneixen la música tradicional i els seus instruments, un patrimoni molt ric que esdevé divertit", conclouen des de l'entitat.
Si t'ha agradat llegir Finalitza un nou curs de "L'Escola Balla", un projecte per donar a conèixer la cultura local, potser també t'interessa la lectura de Lina Sevillano: "Les trementinaires eren les dones de la muntanya que més sabien de botànica"
Article redactat per Elena Pardo a partir de la informació proporcionada pel Consell Comarcal de la Cerdanya.