El Museu de Llívia duu a terme, aquests dies, la documentació del fons de la farmàcia Amat. L'octubre de l'any passat van arribar al museu més de 1.500 objectes de les farmàcies Amat (Sant Quirze del Vallès) i Estrella (Barcelona).
El Museu de Llívia realitza, anualment, la documentació del seu arxiu, una tasca que l'ens va recuperar en el 2017 i que, des de llavors, no s'ha deixat de fer any rere any. En aquesta ocasió, les tasques de documentació d'aquest any se centren en els flascons, objectes i documents de la farmàcia Amat —l'any anterior es va documentar de part del fons de la farmàcia Estrella—. L'empresa Veraicon 2012 SL és l'encarregada del contracte. Els treballs van començar a últims de la setmana passada, amb la previsió que finalitzin el 2 de novembre.
El fons Amat està format, bàsicament per pots, flascons o ampolletes de vidre, que encara conserven moltes d'elles medicaments. També hi ha ampolles de plàstic i alguna de metall. El fons també conté una part de documentació i alguns objectes, com ara bàscules o balances i fogonets.
Per a la documentació es fa una fotografia de cada un dels flascons. Es prenen les mides i s'anoten, posteriorment, al llibre de registre amb la seva numeració. A l'inventari i a les ampolletes s'hi escriu un número per facilitar, després, la seva localització.
El director del Museu de Llívia, Gerard Cunill, per la seva banda, ha detallat que el fet de tenir tot el fons fotografiat permet que, posteriorment, aquests objectes puguin ser consultats per internet, en el web del museu. "L'objectiu de la documentació de l'arxiu i del material exposat del museu és facilitar-ne l'estudi i la recerca amb l'objectiu d'acostar aquest fons i patrimoni a la població en general", afirma Cunill.
En total, l'inventari de la farmàcia Amat són 28 caixes que contenen més de 600 ampolletes i flascons. I una part és documentació diversa, guardada en arxivadors.
Informació i imatges de l'Ajuntament de Llívia.